Een Wiltshire Horn heeft, net als veel andere schapenrassen, gras of hooi en vers water nodig. Afhankelijk van de kwaliteit van het gras/hooi, is het verstandig extra mineralen te geven. Een 'gewoon' mineralenemmertje en een 'schapenzoutblok'neerzetten is prima. De dieren nemen dan  op waar ze behoefte aan hebben.

Maar in Nederland mag schapenvoer alleen schapenvoer/brok/mineralen heten, als het geschikt is voor Tesselse Schapen. Deze schapen zijn het meestvoorkomende ras in Nederland. Maar ze hebben één bijzondere eigenschap die veel rassen niet hebben: hun darmstelsel neemt heel snel koper op, dus is koper als mineraal in zeer kleine hoeveelheden toegevoegd aan het voer om te voorkomen dat ze een kopervergifting krijgen.

Veel andere rassen, zowel inheemse als buitenlandse rassen nemen veel minder efficiënt koper op en hebben dus de kans een tekort te krijgen. Het lastige van koper is dat je snel te weinig hebt, maar ook snel teveel. Het eerste geeft allerlei problemen met o.a. het zenuwstelsel, van teveel kunnen de dieren overlijden. Dus het komt vrij nauw hoeveel koper je moet bijvoeren. Wij hebben de ervaring dat de verhouding 1:1 schapenbrok/geitenbrok goed werkt. Ook een kleinere hoeveelheid koeien/kalverenbrok werkt. Ook kun je Mervo Rijnflevo*  (op de verpakking aangegeven hoeveelheid) over de schapenbrokjes strooien.

* op bestelling o.a. verkrijgbaar bij de Welkoop of vraag uw fouragehandel